Fișa de Proiect

" Ajungem in siguranta la scoala! "

Nota Comisiei

Proiectul propus nu intra in aria de competenta a Municipalitatii. Conform regulamentului campaniei , propunerea va fi transmisa spre analiza Primariei Sectorului 4.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Ajungem in siguranta la scoala!
Infrastructură : Zone pietonale, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale
sectorul 4, scoala nr 113
2 luni
cei 1000 de elevi care frecventeaza scoala nr 113 (clasele CP-VIII), precum si cei care ii insotesc, parinti/ bunici


Iniţiatorul proiectului
Zahiu
Carmen-Denise-Mihaela


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Proiectul are ca scop crearea unor cai de acces adecvate pentru scoala nr 113, sector 4.
cei 1000 de elevi care frecventeaza scoala nr 113 (clasele CP-VIII), precum si cei care ii insotesc, parinti/ bunici
1. Largirea trotuarului dintre blocul 4 sos Berceni nr 11 si scoala, prin mutarea gardului scolii cu 1 m spre interior, respectiv cu 1 m a gardului care limiteaza spatiul verde din spatele blocului 4 de pe sos Berceni. Asfaltarea noului trotuar si montarea de pari pentru a nu permite accesul masinilor pe trotuar la ambele capete ale aleii.
2. Crearea unei porti suplimentare de acces in curtea scolii pentru elevi, pe care sa se poata intra direct de pe trotuarul mentionat la punctul 1, prin capatul dinspre sos Intrarea Berceni. Poarta sa fie de fier forjat, precum este restul gardului scolii, cu deschidere de 3m si inaltme de cca 2m.
3. Pastrarea functionala a portii vechi de acces in curtea scolii, pentru a prelua o parte din elevii care vin de pe sos Berceni.
4. Impunerea unui sens unic de circulatie pentru masini pe strada Intrarea Berceni, care trece pe langa poarta scolii, cu sensul dinspre sos Berceni spre sos Oltenitei.
5. Montarea unui limitator de viteza pe sos Intrarea Berceni, in apropiere de intersectia sa cu sos Berceni.
6. Crearea unui trotuar de 1,5m latime intre sos Berceni si poarta scolii, langa parcarile de resedinta alaturate blocul 4 ( sos. Berceni nr 11) prin montarea de dale pe spatiul verde de langa bloc, cu pastrarea copacilor existenti si inlaturarea tufisurilor. In jurul copacilor se vor pune dale inierbate pentru a permite accesul apei de ploaie la radacina. Se va taia in gardul care margineste spatiul verde de langa bloc doar cat este necesar pentru a crea acces la trotuar. Se vor toaleta coroanele copacilor.
7. Crearea unui trotuar de 1,5m latime intre sos Berceni si poarta scolii, langa blocul 3 de pe sos. Berceni si parcarile de resedinta, prin montarea de dale pe spatiul verde de langa bloc, printre cele 2 randuri de copaci existenti, cu pastrarea copacilor Se va taia in gardul care margineste spatiul verde de langa bloc doar cat este necesar pentru a crea acces la trotuar. Se vor toaleta coroanele copacilor.
8. Crearea unui trotuar de 1,5m latime intre sos Oltenitei si o poarta secundara de acces in curtea scolii, langa blocul 8 de pe sos. Oltenitei nr 218 si parcarile de resedinta de pe strada Intrarea Berceni, prin montarea de dale pe spatiul verde de langa bloc, printre cele 2 randuri de copaci existenti, cu pastrarea copacilor. Se va pastra gardul care limiteaza parcarile de resedinta de pe Intrarea Berceni de spatiul verde atat pentru a preveni urcarea masinilor pe trotuar, cat si pentru siguranta pietonilor. Se va taia in gardul care margineste spatiul verde de langa bloc doar cat este necesar pentru a crea acces la trotuar. Se vor toaleta coroanele copacilor.
9. Reamenajarea spatiului verde ramas langa blocurile 3 si 4 de pe soseaua Berceni,respectiv blocul 8 de pe soseaua Oltenitei, dupa realizarea trotuarelor.
Scoala gimnaziala nr 113 din sectorul 4 al capitalei se afla intr-o zona aglomerata de blocuri. Crearea parcarilor de resedinta (la cererea locatarilor, prin primaria de sector), a dus la desfintarea trotuarelor din jurul scolii. Pentru a ajunge la poarta de acces in curtea scolii, copiii merg pe stradute aglomerate de masini care stationeaza in drum ca sa lase copilul in poarta scolii, de masini parcate, de masini care trec in ambele sensuri, de oameni grabiti. Un singur trotuar a ramas langa scoala,o alee pietonala ingusta de cca 1 m latime (incap 2 oameni unul langa celalat), intre strada Hetea si intrarea Berceni (intre blocul 4, sos Berceni nr 11 si scoala), prin care cu greu se inghesuie adulti si copii in fiecare dimineata. Intrarea pentru cadrele didactice se face direct din strada Hetea, printre masini parcate (parcari de resedinta).
Crearea trotuarelor si a unei porti suplimentare de acces in curtea scolii,precum si crearea unui sens unic de circulatie pentru masini pe strada de langa poarta scolii va reduce riscului de accidente in apropierea scolii, va creste siguranta elevilor care vin la scoala 113.


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

100.000