Fișa de Proiect

" Aparate automate pentru procurarea călătoriilor ex : 2 călătorii / abonament "

Nota Comisiei

Pentru automate de taxare care vor fi identice din punct de vedere al functionalitatii si integrate cu cele existente.
In limita bugetului maxim prevazut in regulamentul campaniei.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Aparate automate pentru procurarea călătoriilor ex : 2 călătorii / abonament
Amenjare/Reabilitare spatii publice: ex: mobilier urban, etc
București in stații de autobuz sau in alte locuri de le marile bulevarde
1 an
Locuitorii , turiștii


Iniţiatorul proiectului
Rusu
Ruxandra


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Călătorii cu precădere de vârsta a doua, sunt obligați sa meargă pe jos 2-3 stații pentru a găsi un chioșc de unde sa poată achiziționa o călătorie. Majoritatea nu sunt familiarizați cu tehnicile moderne, aplicații , internet , sms , etc. Spre comparație, in toate capitalele europene exista automate ce vând călătorii in toate stațiile, ce permit plata Cash sau cu cardul, iar cei ce nu reușesc sa cumpere călătoria in unele tari o pot plăti si direct la șofer.
Totodata ar fi util un protocol între primăria municipiului București si ministerul transportului pentru a trece la o cartela unica .
Dat fiind lipsa acestor automate de unde sa ne putem procura călătoriile , propun stabilirea unor locații fie in stațiile RATB principale , fie in alte locuri de le domeniul public de pe marile bulevarde in care sa fie amplasate .
Proiectul se înscrie si domeniul amenajare reamenajare spații publice . Propun un proiect pilot in zone stabilite de primărie pentru achiziționarea si amplasarea automatelor in limita destintata programului : 200.000 EUR
Toți cetățenii, grupul ținta : persoane de vârsta a 2 a si turiștii care nu sunt familiarizați cu serviciile sms de procurare a biletelor de călătorie
- alegerea unor locații fie in stațiile RATB , fie pe marile bulevarde unde sa fie amplasate automatele de bilete
- achiziția automatelor
-amplasarea lor pe domeniul public
RATB are aprox 2400 de stații in care opresc mijloace de transport in comun . In nici una din acestea nu exista un aparat de procurare a călătoriei . Propun amplasarea acestor automate pentru început in locațiile stabilite de Primărie in limita a 200.000 EUR .
- modalități eficiente de cumpărare a călătoriilor pentru toți cetățenii indiferent de vârsta


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

200.000 EUR