Fișa de Proiect

" Linii de tramvai izolate de restul traficului "

Nota Comisiei

Depaseste bugetul maxim alocat unui proiect conform regulamentului campaniei.
Propunerea de proiect se regaseste in Planul de Mobilitate PMUD.Aceste proiecte de realizare a liniilor in cale proprie sunt finantate din fonduri europene.Sunt avute in vedere pentru inceput liniile 1,21,32,51( o viitoare linie de tramvai)

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Linii de tramvai izolate de restul traficului
Mobilitate, accesibilitate, siguranţa circulaţiei
Toate sectoarele orasului
3 luni
Utilizatorii transportului in comun plus conducatorii auto


Iniţiatorul proiectului
Liviu
David


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

In scopul eficientizarii traficului din oras si utilizarii transportului in comun este necesara eficientizarea transportului in comun.
Avand in vedere ca introducerea de noi autobuze/troleibuze nu ar aduce un aport semnificativ deoarece ar fi blocate in trafic focusul ar trebui sa fie pe tramvaie. Pentru a face tramvaiele mai eficiente acestea trebuie sa fie mai rapide iar solutia cea mai la indemna este "izolarea" liniilor de tramvai de restul traficului. In acest fel tramvaiele ar deveni mult mai rapide decat transportul cu masina si mai multi oameni le-ar folosi. Acest lucru va conduce si la diminuarea numarului de persoane care folosesc masina personala deci un trafic mai fluid.
Utilizatorii de transport in comun
Participantii la trafic
Pe liniile de tramvai un infrastructura permite (ex. Sos Stefan cel Mare) sa fie adaugate niste separatoare de beton care sa nu mai permita soferilor sa conduca pe liniile de tramvai. Aceste separatoare nu trebuie sa afecteze benzile de circulatie sau intersectiile.
Trasportul in comun este un element cheie care trebuie imbunatatit in scopul fluidizarii traficului si imbunatatirii aerului respirat de catre cetateni.

Bugetul este dificil de estimat deoarece trebuie mai intai verificat care este lungimea liniilor de tramvai care poate fi izolata. Cu toate acestea un astfel de proiect este extrem de important iar daca bugetul nu este necesar pentru a acoperi toate liniile este recomandabil ca macar o parte dintre acestea sa fie in scopul proiectului
Timp mai mic de deplasare utilizand transportul in comun care va aduce un numar mai mare de utilizatori si un trafic mai fluid in oras. De asemenea avand mai putine masini pe strada aerul va fi mai putin poluat.


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

200000 EUR