Fișa de Proiect

" Infiintare sens giratoriu Doamna Ghica/Heliade intre Vii "

Nota Comisiei

Portiunea propusa face parte din inelul median si este in continuarea pasajului doamna Ghica care are rolul de a fluidiza traficul.Infiintarea unui sens giratoriu ar ingreuna traficul, solutia propusa este inferioara semaforizarii. Municipalitatea are in vedere modernizarea unui numar de 60 de intersectii.Exista in acest sens un proiect de hotarare prin care se vor aproba documentatiile de avizare a lucrarilor de intreventie si indicatori tehnico economici.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Infiintare sens giratoriu Doamna Ghica/Heliade intre Vii
Mobilitate, accesibilitate, siguranţa circulaţiei
Sector 2, Doamna Ghica
6 luni
Locuitorii sectorului 2 si cei aflati in tranzit


Iniţiatorul proiectului
Anghel
Paul


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Odata cu prelungirea strazii Doamna Ghica pana in Piata Delfinului, s-a infiintat un sector de drum din asa numitul Inel Median, care a generat un trafic crescut in zona si o viteza de rulare mai mare. Devenind drumul principal, s-a constituit, cum era si normal, prioritate pe Str. Doamna Ghica, insa intersectia Str. Doamna Ghica cu Str. Heliade intre Vii (ruta principala de acces cu zona Baicului-Gara Obor) a ramas deosebit de periculoasa, fiind frecvente accidentele rutiere in care sunt implicate autoturismele care incearca sa vireze la stanga de pe Str. Heliade intre Vii pe Str. Doamna Ghica, intre cauze regasindu-se: viteza mare a autoturismelor care vin pe ambele sensuri pe Str. Doamna Ghica), vizibilitatea relativ scazuta, lipsa unei sistematizari a intersectiei care sa asigure o incadrare sigura in viraj, neacordarea de prioritate.

Propun realizarea unui sens giratoriu bine semnalizat, care sa asigure un trafic fluent in zona (fiind o alternativa mai fiabila ca semaforizarea) si siguranta deplina in trafic pentru soferi si pietoni deopotriva (intersectia fiind si in imediata vecinatate a Scolii 145).
Locuitorii din cartierele Colentina, Pantelimon, Baicului
Soferii aflati in tranzit pe Inelul Median.
Infiintarea unui sens giratoriu.
Asigurarea sigurantei si fluentei in trafic.
Un sens giratoriu, semnalizat si iluminat corespunzator.


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

sub 200000 EUR