Fișa de Proiect

" Semaforizare trecere pietoni zona Colentina "

Nota Comisiei

Proiect in derulare

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Semaforizare trecere pietoni zona Colentina
Mobilitate, accesibilitate, siguranţa circulaţiei
Sector 2, sos Colentina nr 16-18, in apropiere de mijlocul porțiunii cuprinse intre străzile perpendiculare : str Doamna Ghica și Teiul Doamnei
2 luni
Toți participanții la trafic șoferi și pietoni


Iniţiatorul proiectului
Mihai
Teodora


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

In Bucuresti la fiecare trei zile se produce un accident pe trecerile de pietoni. In fiecare luna pe trecerile de pietoni , zece oameni sunt răniți , iar unul moare . Aceste date sunt prezentate de poliția rutieră și preluate de televiziuni , dar si de presa scrisă .
In Zona Colentina , la aproximativ 60 de metri de stația RATB Suveica , in apropiere de mijlocul porțiunii cuprinse intre străzile perpendiculare pe șoseaua Colentina : respectiv : str Doamna Ghica și Teiul Doamnei se afla o trecere de pietoni foarte mare , nesemnalizată corespunzător , cu vizibilitate redusă . Precizez ca șoseaua Colentina pe aceasta porțiune are 3 benzi pe sens , fiind o artera importantă si aglomerata iar traversarea pe la trecerea in cauza este practic imposibila la ore de vârf deoarece mulți dintre șoferi nu acorda prioritate pietonilor . Astfel poți aștepta și 10 minute pentru a trece in siguranța șoseaua . Totodata vizibilitatea acestei treceri este redusă și datorită autovehiculelor staționate in imediata vecinătate a acesteia , dar și datorită marcajului de carosabil care pe alocuri este estompat . De asemenea semnul vertical care semnalizează aceasta trecere nu este reflectorizant . In aceste condiții in zilele ploioase sau noaptea trecerea de pietoni este aprope imposibil de observat . Fiind situată pe o artera aglomerata de circulație cu 3 benzi pe sens, trecerea prezintă un real pericol cu risc mare de accidentare. Obiectivul proiectului este acela de a creste siguranța participanților la trafic , șoferi și pietoni , obiectivul specific fiind semaforizarea trecerii sus menționate , cu buton sau cu temporizare . In cazul in care specialiștii primăriei nu considera oportuna semaforizarea trecerii de pietoni din sos Colentina propun sa se ia in considerare ca semnul vertical prin care se semnalizează aceasta sa fie înlocuit cu unul reflectorizant și totodata sa se ia măsuri pentru ca perimetrul acesteia sa fie ingradit cu un sistem de semnalizare luminoasa montat in carosabil care sa asigure o vizibilitate optima .
Toti participanții la trafic : șoferi și pietoni .
- întocmirea proiectului și prezentarea in comisia tehnica de circulație
- obținerea avizului
- lucrari aferente pentru montare semafor sau a îngrădirii trecerii menționate cu sistem de semnalizare luminoasa montat in carosabil
- recepționare lucrare
Risc de accident . Trecerea de pietoni din șoseaua Colentina este amplasată pe o artera circulată , cu 3 benzi pe sens , iar fluxul de mașini și pietoni este continuu .
Siguranța participanților la trafic , șoferi și pietoni .


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

10.000 EUR