Fișa de Proiect

" Modernizare staie mijloc de transport in comun "

Nota Comisiei

Depaseste suma maxima alocata unui proiect.
Actiunile propuse trebuie abordate unitar la nivelul Municiului Bucuresti, nu partial pe sectoare, artere, zone restranse , aspecte care sunt cuprinse in PMUD BI aprobat prin HCGMB Nr.90/2017.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Modernizare staie mijloc de transport in comun
Amenjare/Reabilitare spatii publice: ex: mobilier urban, etc
Zona centrala a Municipiului Bucuresti
1 an
calatori, turisti, persoane care tranziteaza zona centrala a orasului


Iniţiatorul proiectului
Andrei N.
Victor


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Transportul public de persoane de pe raza Municipiului Bucuresi este una din prioritatile de baza ale reduceri timpilor de transversare a orasului cat si o modaliate de a proteja mediul si valorizare si prtectie a monumentelor istorice. modernizare statiilor pentru asteptarea mijloacelor de transport in comun care traverseaza zona centrala (Unirii, Universitae, Romana, Victoriei, Titulescu, Victoriei, Piata Presei Libere, Izvor, Palatul Parlamentului, 13 Septembie, Piata Cosbuc.
Statie de asteptare trebuie sa devina un integrator de mobilitate si totodata sa fie un mijloc eficient si profitabil pentru calator, turist dar si pentru compania de calatori, municipalitate si organizatii.
Modernizarea statiilor de asteptare a mijloacelor de transport se adreseaza publicului calator, turistilor care viziteaza orasul si persoanelor care tranziteaza Bucurestiul.
Acest lucru va conduce la cresterea calitatii conditiilor de asteptare, informarea calatorilor asupra timpilor de asteptare, informatii cu privire la statia de asteptare si legaturile cu celelate mijloace de transport.
Noile statii de asteptare vor conduce la crearea unui serviciu public integrat care sa satisfaca pe deplin exigentele publicului calatorilor si al turistilor.
Modernizare statiilor de asteptare a mijloacelor de transport in comun poate sa duca la cresterea fluentei traficului de persoane care vor utiliza mijloacele de transport, scaderea numarului de masini care tranziteaza zonele enumerate.
Actiunile de modernizare includ activitati de proiectare, concepere si montaj. Vor fi concepute si montate 60 de statii pe trasele enumerate care vor consta in:
1. Proiecatrea statiei care va cuprinde:
-panou solar pentru alimentarea cu energie regenabila a panourilor de informare a publicului calator din statie;
-panou led de informare cu numele statiei, cu mijloacele de transport care tranziteaza statia;
-info-chiosc cu harta Municipiului Bucuresti si a mijloacelor de transport in comun;
- 4 fete de panou publicitar pentru publiciatate stadala iluminate cu bec led;
-conexiune internet wi-fi;
-conexiune camera video la dispeceratul central;
-dotare cu mijloace adecvate pentru persoanele cu dizabilitati conform cu legislatia in vigoare,
-scaune ergonomice pentru publicul calator.
2. Confectionarea si montarea structurii statiei de asteptare folosin materiale cu durata de viata mare si in conformitate cu legislatia, normele si standardele in vigoare.
3. Intretinerea statiei de asteptare.
Modernizare statiilor de asteptare va conduce la cresterea calitatii conditiilor de transport in comun, cresterea nivelului de informare a publicului calator, cresterea sigurantei calatorilor care utilizeaza statiile de asteptare, semnalizarea corespunzatoare a statiilor de asteptare.
Proeictul va duce cresterea vizibilitatii transportului in comun, modernizarea infrasturii de transport in comun, cresterea sigurantei calatorilor, protectia persoanelor cu dizabilitati care vor utiliza mijloacele de transport in comun, fluidizarea transporului, cresterea gradului de informare a publicului calator, dezvoltarea parteneriatului dintre publicul calator si autoritatea de transport si dezvoltare durabila a municpilului Bucuresti


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

850.000 lei