Fișa de Proiect

" Prioritate : Siguranța cetățeanului prin semnalizarea corespunzatoare a trecerilor de pietoni "

Nota Comisiei

Depaseste suma maxima alocata unui proiect conform regulamentului campaniei.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Prioritate : Siguranța cetățeanului prin semnalizarea corespunzatoare a trecerilor de pietoni
Mobilitate, accesibilitate, siguranţa circulaţiei
Intersecție sos Colentina - Teiul Doamnei,intersecție Teiul Doamnei - Lacul Tei ( Facultatea de construcții) , str Arh Ion Berindei cu strada Ripiceni , Calea Moșilor Eminescu , etc
3 luni
Participanții la trafic pietoni si șoferi


Iniţiatorul proiectului
Dimitrie
Anca Silvia


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Traficul in Bucuresti a crescut foarte mult in ultimul timp, însă cel pietonal este foarte periculos. In fiecare săptămana se petrec accidente pe trecerile de pietoni nemarcate sau semnalizate necorespunzator. Din statisticile Poliției Rutiere, in doar doua luni , in Bucuresti au avut loc 124 de accidente pe trecerile de pietoni nesemnalizate corespunzător. Aceste accidente se datorează faptului ca zebrele sunt fie șterse total, fie abia se vad, fie indicatoarele sunt opturate de copaci sau nu se pot vedea din cauza mașinilor parcate pe marginea drumurilor . Responsabilitatea pentru aceste accidente revine administratorul drumului public, pentru marile bulevarde si pentru străzile secundare din sectorul 2 revenindu-i Administrației Străzilor, care in conformitate cu prevederile legale trebuie sa dețină o statistica despre numărul trecerilor de pietoni nesemnalizate deloc sau necorespunzator, precum si o estimare a trecerilor ce dispar pe măsura ce sunt plombate gropile apărute după iarna. In cazul lucrărilor de modernizare ale unor artere semnele de circulație de pe apar in 6 luni după terminarea lucrărilor .
Obiectivul proiectului : semnalizarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni in sectorul 2 . Proiectul se înscrie in domeniul mobilitate, accesibilitate, siguranța circulației .
In sectorul 2 daca faci o plimbare , identifici cu ușurintă treceri de pietoni nesemnalizate corespunzător pe orice artera de circulație cât si pe străzile secundare .
Propun ca in planul de reparare, amenajare , semnalizare a infrastructurii rutiere pentru 2018 sa fie inclusă si marcarea corespunzătoare pentru următoarele , străzi din sectorul 2 . Consider însă ca acest program ar trebui extins cât mai repede in tot Bucureștiul :
sector 2 Localizare : Treceri de pietoni nesemnalizate prin marcaje rutiere : Intersecția Teiul Doamnei cu sos Colentina, sos. Colentina intersecție strada Silvia , intersecție Teiul Doamnei Lacul tei( trecere facultatea de construcții) , alte treceri nemarcate din B-dul Lacul tei , calea Moșilor ( ex trecerea de lângă stația RATB Mihai Eminescu, Mega Image, etc ) , str. Arh Ion Berindei cu str. Ripiceni( trecere foarte degradata, deși este o strada secundara acest serviciu de marcare ar trebui prestat de Administrația Străzilor ) sos Fundeni , sos Mihai Bravu .Mentionez ca In București sunt alte zeci de bulevarde care nu au marcaje rutiere sau au marcaje rutiere sterse ce nu trebuie neglijate .
Salutam deschiderea PMB / CGMB pentru demararea Campaniei Propune pentru Bucuresti prin care pentru prima data in administrația bucureșteană i se da si cetățeanului dreptul sa decidă care sunt prioritățile comunitații .
Participanți la trafic șoferi si pietoni
- identificarea tututor străzilor din sectorul 2 in care trecerile de pietoni sunt șterse si nemarcate corespunzător
- întocmirea proiectului necesar pentru obținerea avizului in comisia tehnica de circulație si a brigăzii de poliție rutieră
- marcarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni fie prin angajații administrației străzilor fie prin contracte de prestări servicii
Trecerile de pietoni nemarcate , nesemnalizate corespunzător prezintă un risc crescut de accidente deoarece șoferii se uita in primul rând la marcajul de pe asfalt , după care la indicatorul rutier. Sarcina de a trasa marcaje rutiere revine administratorului public, in speța Administrația Străzilor Bucuresti. Pentru a reduce numărul de accidente este imperios necesar ca toate trecerile de pietoni din municipiul București sa fie reabilitate .
Creșterea Siguranței participanților la trafic - pietoni si șoferi
Diminuarea numărului de accidente


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

in cazul in care pentru străzile identificate suma este mai mică de 200.000 EUR, asa cum estimez extinderea pentru alte străzi din sectorul 2 pana la 200.0000 EUR