Fișa de Proiect

" Statii de incarcare si locuri de parcare pentru vehicule electrice. "

Nota Comisiei

Locurile de parcare aferente fiecarei scari de bloc se afla in adminsitrarea consiliilor locale 1-6. Propunerea de proiect va fi transmisa Primariilor S1-6.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Statii de incarcare si locuri de parcare pentru vehicule electrice.
Mobilitate, accesibilitate, siguranţa circulaţiei
Cartierele cu locuri de parcare platite la scara blocului n general. Cartierul Cringasi in particular.
permanent
Toti bucurestenii


Iniţiatorul proiectului
Alexandru
Voicu


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Incurajarea achizitiilor de masini electrice, reducerea poluarii fonice si a poluarii cu noxe din Bucuresti.
Ameliorarea sanatatii populatiei ca urmare a imbunatatirii calitatii aerului respirat.
Actuali si viitori proprietari de masini electrice care au multe dificultati din cauza lipsei infrastructurii.
1. Rezervarea locurilor de la scara blocului pentru posesorii de autoturisme electrice. Aceasta actiune nu implica niciun cost pentru primarie.
In lipsa autovehiculelor electrice locurile pot fi repartizate celorlalti cetateni cu titlu temporar urmand ca posesorii de autovehicule electrice sa primeasca locul de parcare in momentul achizitionarii unei masini electrice.
2. Sustinerea posesorilor de autoturisme electrice prin construirea, la cerere, de statii de incarcare la scara blocului pe locurile rezervate automobilelor electrice. Daca nu sunt fonduri pentru construirea statiilor din banii primariei atunci cetatenii pot fi sustinuti prin indepartarea birocratiei si elibararea rapida a autorizatiilor de constructie pentru statiile de incarcare pe banii proprietarilor de autovehicule electrice.
3. La cererea cetatenilor, primaria identifica alte locuri de parcare existente cu o posibila sursa de curent deja instalata unde se poate monta o statie de incarcare. De exemplu langa stalpii de iluminat public.
4. Realizarea unei baze de date centralizata ce poate fi folosita de catre posesorii de autovehicule electrice pentru gasirea unei statii de incarcare libera.
Se stie ca in vitor toate masinile vor fi electrice, putem grabi acest proces implementand cateva masuri simple.
In momentul de fata este foarte dificil sa detii si sa te deplasezi cu un autoturism electric in Bucuresti. Nu exista statii de incarcare iar daca vrei sa il incarci de la priza proprie trebuie sa locuiesti la casa. La bloc nu poti parca masina electrica aproape de o priza din cauza celorlate masini pe benzina care ocupa locurile de parcare.
Acest proiect doreste sa amelioreze aceasta problema.
Realizarea unei infrastucturi simple de incarcare a autovehiculelor electrice. Crearea unei piete de desfacere pentru autovehicule electrice si implicit scaderea preturilor de achizitie pentru astfel the masini.
In forma cea mai simpla a proiectului, primaria nu are costuri directe pentru acest proiect, este numai o schimbare administrativa in ceea ce priveste alocarea locurilor de parcare. Statiile de incarcare pot fi platite de primarie daca sunt fonduri sau direct de catre posesorii autovehiculelor in lipsa fondurilor de la buget. In toate cazurile curentul electric este contorizat si platit de catre proprietarul autovehiculului electric.


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

0, in forma cea mai simpla a proiectului primaria nu are costuri directe.