Fișa de Proiect

" Propuneri pentru tramvaie "

Nota Comisiei

Depaseste suma maxima alocata unui proiect .
Totodata, propunerea de proiect se regaseste in Planul de Mobilitate PMUD sectiunea ITS. Finantarea este asigurata din fonduri europene.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Propuneri pentru tramvaie
Infrastructura socială
Tot Bucurestiul
1 an
Toti locuitorii Bucurestiului


Iniţiatorul proiectului
Tomulescu
Alexandru


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Pentur imbunatatirea transportului in comun in Bucuresti, urmatoarele proiecte ar putea fi implementate, in ordinea importantei:
- Inlocuirea TUTUROR tramvaielor vechi cu tramvaie noi, precum cele de pe linia 1. Este inadmisibil ca in anul 2017 transportul in comun sa se mai realizeze in tramvaie vechi de 40 de ani.
- Ingradirea liniilor de tramvai pentru a interzice accesul autoturismelor pe spatiile rezervate pentru tramvaie.
- Introducerea de ecrane LCD in statiile de tramvaie care sa prezinte, precum la metrou, timpul de asteptare pana la urmatorul tramvai.
- Dezvoltarea unei aplicatii de telefon care sa spuna in timp real cat mai are fiecare calator de asteptat in statie pana la sosirea urmatorului tramvai
Prin adoptarea sfaturilor de mai sus, transportul in comun se va imbunatati in Bucuresti. Imbunatatirea transportului in comun inseamna reducerea numarului de masini de pe strazi si, deci, fluidizarea traficului. Acest aspect va fi cel mai vizibil in timpul orelor de varf, cand timpul de calatorie al bucurestenilor in si dinspre locul de munca s-ar scurta considerabil.
Achizitia de tramvaie noi pentru toate liniile (sau, pentru inceput, pentru liniile cele mai utilzate de pasageri)
Achizitia de ecrane LCD pentru statii
Dezvoltarea unei aplicatii GPS care sa transmita informatia ecranelor LCD
Achizitia de bare pentru a ingradi liniile de tramvai si a impiedica accesul masinilor
Imbunatatirea transportului in comun este o necesitate intr-o tara europeana. Micsorand timpul pe care bucurestenii il petrec in trafic va imbunatati stilul de viata al celor ce locuiesc in acest oras.
Imbunatatirea si fluidizarea traficului in Bucuresti.


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

200 000 E