Fișa de Proiect

" Ecrane GPS in statiile RATB "

Nota Comisiei

Depaseste suma maxima alocata unui proiect conform regulamentului campaniei.
Totodata, propunerea de proiect se regaseste in Planul de Mobilitate PMUD sectiunea ITS. Finantarea este asigurata din fonduri europene.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Ecrane GPS in statiile RATB
Infrastructura socială
Tot Bucurestiul
1 an
Toti cetatenii orasului


Iniţiatorul proiectului
Boila
Ioana


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Statiile RATB din Bucuresti aduc o problema in viata locuitorilor orasului datorita lipsei unor ecrane similare cu cele prezente la metrou care sa estimeze intervalul de timp necesar pana la sosirea urmatorului tramvai.
Obiectivul general al proiectului este de a salva timpul (in special in orele de varf) celor care circula folosind mijloacele de transport in comun si care ajuta astfel la decongestionarea traficului. Daca in fiecare tramvai sau autobuz exista 100 persoane iar intr-o zi aceste 100 persoane s-ar hotarai sa foloseasca fiecare o masina, traficul din Bucuresti ar fi complet inghetat. Asadar, trebuie investit foarte mult si eficient in dezvoltarea transportului in comun deoarece acesta este, la momentul actual, singurul care mai transporta bucurestenii fara a fi necesar ca ei sa detina masini personale.
Aceste ecrane si zone GPS ar trebui sa fie introduse in fiecare statie din Bucuresti, dar proiectul poate incepe cu instalarea lor in statiile de tramvai pentru inceput. De asemenea, daca instalarea acestor ecrane se dovedeste a fi un proiect prea complicat, dezvoltarea unei aplicatii de telefon care sa foloseasca datele GPS si sa anunte calatorii in timp real pe telefon cand le soseste tramvaiul in statie ar fi benefice! Ar fi foarte utile si niste harti interactive ale tuturor tramvaielor.
Toti locuitorii Bucurestiului. Daca publicul stie ca poate avea incredere in sistemul de transport (in alte cuvinte, daca stie la orice ora cat mai are de asteptat pana la urmatorul tramvai), mai multi oameni vor fi convinsi sa-l foloseasca. Concluzia utilizarii mijloacelor de transport in comun este reducerea numarului de masini de pe strazi.
Licitatii pentru firma de instalare a ecranelor
Dezvoltarea unei aplicatii GPS
Instalarea de GPS-uri in tramvaie
Altele care nu intra in sfera mea de cunostinte
Proiectul este necesar deoarece pentru orice calator devine foarte frustrat sa astepte intr-o statie fara sa stie cat timp mai dureaza pana cand ii soseste tramvaiul lui. Un ecran conectat prin GPS la toate tramvaiele ar rezolva aceasta problema.
Cresterea increderii publicului in mijloacele de transport in comun (tramvaie in special) va determina un numar crestut de oameni sa nu mai foloseasca masinile proprii.


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

200 000 E