Fișa de Proiect

" Pista de ALERGARE din TARTAN in HERASTRU "

Nota Comisiei

Intr o locatie pretabila, respectiv Parcul Tineretului.
In limita bugetului maxim prevazut in regulamentul de desfasurare al campaniei.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Pista de ALERGARE din TARTAN in HERASTRU
Infrastructură : Zone pietonale, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale
Parcul Herastrau Sector 1 Bucuresti
4 luni
Gratuit pentru toti locuitorii care practica alergarea in parc , joggingul, participantii la maraton sau sportivii care vor sa faca incalzirea inainte de sportul practicat.


Iniţiatorul proiectului
Toma
Vlad


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Este un proiect cu impact mare pentru atletism ca sport de masa. Crearea unei piste publice (gratuite) de alergare in aer liber, din tartan, de 1 culoar, in jurul Herastraului, in lungime de 5.7km (poate fi ales un alt traseu mai mic dar tot in parc) pentru a atenua probleme articulare, musculare, osoase (tibia tare) datorita asfaltului tare si pentru o senzatie mult mai relaxata/placuta atunci cand alergi pe un astfel de material sintetic (si separat de pietonii care merg prin parc). Acest lucru l-am vazut la Budapesta pe insula Margareta si o multime de oameni practicau acest sport acolo. (vedeti in link pista de 5 km de pe insula Margareta https://www.youtube.com/watch?v=LfMbe7BCwq4) dar si in alte orase din Europa. Va costa cu putin peste o pista de atletism de 8 culoare. Prin popularizarea acestui sport facem ca Bucurestiul sa devina un pic mai prietenos cu sportivii amatori cu impact pe termen lung asupra sanatatii oamenilor.
Oameni de toate varstele care practica alergarea in aer liber.
1. Stabilirea amplasamentului acestui proiect - eu propun parcul Herastrau.
2. Achizitia pistei de tartan de 1 culoar (1m latime) pentru tot traseul de 5.7 km (pt Herastrau de jur imprejurul lacului)
3. Amplasarea acestei piste - lucrari de amenajare, latire a actualei alei din jurul lacului si amplasarea pistei.
Sunt foarte multi alergatori amatori in parcul Herastrau si in Bucuresti care isi dorec acest lucru. Ar fi un beneficiu si pentru simplii cetateni din parc care nu se vor mai intersecta/feri de acesti alergatori.
Prin popularizarea acestui sport facem ca Bucurestiul sa devina un pic mai prietenos cu sportivii amatori, turistii, cetatenii case se plimba in Herastrau care nu vor mai fi deranjati de alergatori, cu impact pe termen lung asupra sanatatii celor care practica acest sport.


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

5700m2 x 20Eur/m2=114.000EUR tartanul + manopera 55.000EUR = Total 169.000EUR echivalent 777.400RON inclusiv TVA