Fișa de Proiect

" Copiii din Sectia I Pediatrie -Fundeni au dreptul la tratament in conditii umane - instalarea de camere de baie in fiecare camera de spitalizare din sectie "

Nota Comisiei

Proiectul nu indeplineste criteriile de eligibilitate din regulamentul campaniei , conform cap.1 art 3.
Spitalul Fundeni apartine de Ministerul Sanatatii .

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Copiii din Sectia I Pediatrie -Fundeni au dreptul la tratament in conditii umane - instalarea de camere de baie in fiecare camera de spitalizare din sectie
Sănătate
Sector 2 - Bucuresti
6-12 luni
Copiii internati in Sectia I Pediatrie Fundeni - etaj 7 corp A


Iniţiatorul proiectului
Cotunoaei
Daniela


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Sectia I Pediatrie Fundeni se afla in corpul A la etajul 7 in IC Fundeni. In aceasta sectie sunt tratati copii cu afectiuni hematologice dintre care multe necesita tratament indelungat (leucemii, trombocitopenii, etc). Fetita mea a fost tratata timp de 3 ani (2014-2016) in aceasta sectie.

Sectia dispune de 10 camere cu aproximativ 40 de paturi. Fiind sectie de pediatrie fiecare pacient are insotitor astfel ca pe sectie sunt permanent aproximativ 40 de copii si respectiv 40 de adulti.

Sectia dispune de doua camere de baie: una cu 3 toalete si 2 cabine de dus si cealalta cu 1 toaleta si 2 cabine de dus. Aceste bai sunt pe palier, nu in camerele de tratament.

Copiii internati sunt cu varste cuprinse intre 2-18 ani. Copiii prescolari pot folosi olite dar copiii mai mari de 7 ani trebuie sa mearga la toaleta pe palier, fie noapte fie zi , slabiti dupa administrarea de citostatice. Pentru dus insa toti trebuie sa mearga pe palier, fie iarna fie vara.

Pentru tratarea in conditii umane a acestor copii trebuie instalate camere de baie (toaleta + dus) in fiecare camera a sectiei.
Copiii internati pe Sctia I Pediatrie Fundeni. Sunt copii cu varste cuprinse intre 2-18 ani, aflati in tratamente de durata (luni chiar si ani).
Actiunea 1. Proiectarea in oglinda a cemerelor de baie in fiecare camera de pe sectie. Se poate folosi proiectul de la etajul 6 Sectia II Pediatrie unde deja Fundatia "Aripi pentru viata" a dotat sectia cu camere de baie. Sugerez proiectarea in oglinda deoarece Sctia I Pediatrie este situata deasupra Sectiei II Pediatrie si infrasctructura deja este facuta de Fundatia "Aripi pentru viata".
Actiunea 2. Se va dezafecta pe rand cate o camera de tratament si se va face amenajarea ei si redarea catre utilizare
Prin dotarea cu camere de baie copiii internati nu vor mai trebuie scosi pe holuri si expusi unor suferinte suplimentare doar pentru indeplinirea necesitatilor de baza. Sunt copii in tratamente foarte invazive, dureroase si psihic traumatizante, merita conditii umane de tratament.
Am certitudinea si asentimentul medicilor curanti de pe sectie cand spun ca prin acest proiect va creste procentul de reusita in cazul acestor boli grele dar cu sanse de supravietuire si reintegrare in societate. Copiii au nevoie de o sansa.


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

150000 eur - conform lucrarii de pe sectia II Pediatrie Fundeni