Fișa de Proiect

" Reabilitare statii RATB transport public "

Nota Comisiei

In acest moment RATB are un plan de reabilitare a tuturor peroanelor si statiilor atat din perspectiva sigurantei calatorilor cat si din cea a accesibilitatii .Legat de aplicabilitate , reabilitarea trebuie avuta in vedere pentru intreaga retea la nivelul intregului oras. Chiar si pentru sectorul 2 costurile depasesc bugetul maxim alocat unui proiect.In sectorul 2 sunt 105 peroane amplasate in statiile de tramvaie.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Reabilitare statii RATB transport public
Amenjare/Reabilitare spatii publice: ex: mobilier urban, etc
Sectorul 2 in statiile de transport public Ce deservesc transportul in comun
1 an
Comunitatea


Iniţiatorul proiectului
Claudia
Dimitrie


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

a)In majoritatea statiilor RATB din sectorul 2 , Dar Si la Nivel de Bucuresti Nu este afisat orarul mijloacelor de transport , desi aceasta masura a fost implementata in Mai multe orase din Romania ( ex Brasov). Acest lucru ar fi util in primul rand pentru persoanele de varsta a doua care nu dispun de telefoane inteligente , dar Si pentru intreaga comunitate. Totodata in Sectorul 2 sunt statii RATB care pun siguranta cetateanului in pericol , unde oamenii asteapta tramvaiele la cativa pasi de carosabil deoarece nu exista scuar ( exemplu fiind statia Reinvierii, statia Maica Domnului Lina de tramvai 16,36 , etc) Sunt doar cateva exemple prin care arat necesitatea demararii unor astfel de reabilitari In sectorul 2 pentru statiile de asteptare dedicate transportului in comun . Acolo unde acestea exista , Nu toate scuarurile au o masura de protectie pentru miile de calatori care asteapta tramvaiul pe peroanele RATB (ex scuaruri bdul Barbu Vacaresu , Fabrica de Glucoza -Mobexpert , etc ) Toate aceste statii ar trebui securizate cu gard de protectie, indicatoare de ocolire . Pot spune Ca In tot Bucurestiul gasim astfel de scuaruri care pun in pericol integritatea fizica a cetatenilor . Numarul exact al acestora atat la nivel de sector 2 cat Si la nivel de Capitala poate fi obtinut de comisia de evaluare a proiectelor de la RATB .
b. siguranta cetateanului
c. Amenajare reamenjare spatii publice
d. Sectorul 2 cu extindere in viitorul apropiat pentru tot Bucurestiul
Toti cetatenii care folosesc RATB , Ca mijloc de transport
1. Afisarea orarelor RATB in toate statiile din sectorul 2 cu extindere in viitor pentru tot Bucurestiul
1 . inventarierea tururor refugiilor RATB din sector 2 unde scuarurile Nu sunt dotate cu parapeti sau cu garduri de protectie . Modernizarea pe viitor a tuturor scuarurilor din Bucuresti care , inclusiv dotarea acestora cu rampe de acces pentru persoanele cu handicap.
2. Semnalizarea scuarurilor cu indicatoare de ocolire , bare sau parapeti de protectie
3. Repararea portiunilor de drum valurite din apropierea peroanelor de tramvai
4.montarea unor banci montate la o distanta de sosea sau Găsirea unor solutii de catre reprezentantii primariei , ai consiliului general Ca Si statiile RATB din sectorul 2 care nu au Refugii sa asigure conditii de siguranta pentru cetatean
Bucurestiul este plin de asemenea scuaruri Si statii RATB care nu dispun de un minim de confort siguranta a cetateanului .
Prin reabilitarea scuarurilor existente si prin gasirea unor alte solutii de catre specialistii municipalitatii calatorii nu vor Mai fi pusi in pericol. Consider Ca este imperios necesar in viitor Ca toate scuarurile sa beneficieze de modernizare inclusiv sa asigure rampe pentru accesul persoanelor cu handicap
- imbunatatirea calitatii vietii , siguranta cetateanilor .


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

200.000 eur