Fișa de Proiect

" Parcari cu plata "

Nota Comisiei

Depaseste suma maxima alocata unui proiect conform regulamentului campaniei.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Parcari cu plata
Mobilitate, accesibilitate, siguranţa circulaţiei
Bucuresti
60 de zile
locuitorii Bucurestiului


Iniţiatorul proiectului
Aprozeanu
Toader


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

In scopul fluidizarii si decongestionarii traficului in Bucuresti,propun introducerea automatelor de parcare gestionate de catre imputerniciti ai Primariei municipiului Bucuresti care sa contorizeze timpul de parcare al rezidentilor si intre orele 06.00 si 18.00 cat si al celor care tranziteaza capital dupa modelul de success al Primariei din Praga.
Acestea vor fi montate in toate parcarile amenajate de catre Primarie pe arterele principale cat si pe cele secundare acolo unde se poate parca in siguranta in locuri deja amenajate.
In acest scop am identificat peste 10.000 de locuri unde pot fi montate aceste automate care sa fluidizeze circulatia,dar sa si aduca la bugetul capitalei sume estimate zilnic la 400.000 de lei.
Parcometrele sunt conectate prin LAN sau GPRS la un sistem de management care permite configurarea, monitorizarea, generarea de statistici și suportul tehnic de la distanță al terminalelor conectate. Flexibilitate ridicată, funcționalități nelimitate permise de tehnica modernă.Terminalele efectuează operațiuni de plată de mare viteză, în condiții de siguranță maximă, fiind complet protejate împotriva tentativelor de fraudă și accesului neautorizat. Casetele colectare numerar ale parcometrelor sunt echipate cu sistem de blocare electromagnetic (anti-furt).
Parcometrele pot integra un ecran LCD de înaltă definiție, pentru afișarea de conținut video, care poate fi utilizat în scopuri de marketing sau informare.
Tursimele atat a rezidentilor,dar mai ales a celor care tranziteaza capital,care blocheaza in mod frecvent atat locurile de parcare cat si traficul la ore de varf.
Sistemele de parcare On-Street cu parcometre stradale fructifică spațiile de parcare amenajate în zonele laterale ale bulevardelor sau piețelor urbane. Acestea nu necesită amplasarea de bariere.Pentru utilizarea parcărilor on-street, în locurile special amenajate, clienții au posibilitatea de efectuare a plății folosind monede, bancnote sau card de credit, city card, smart card. După efectuarea plății clientul afișează la vedere, pe bordul autovehiculului, tichetul care conține informații referitoare la: data și ora la care a fost emis, adresa terminalului, tariful, data și ora la care expiră timpul de staționare pentru care s-a achitat taxa.
Toate informațiile referitoare la funcționarea parcometrului stradal sunt transmise în timp real spre sistemul back-office pentru monitorizare și control, folosind conexiuni LAN sau GPRS. Întregul set de date referitoare la funcționarea și utilizarea parcometrelor va permite filtrarea datelor pentru a furniza o analiză detaliată a utilizării și încasărilor realizate de acestea.
Achizitionarea de parcometre stradale in prima etapa a 1000 de astfel de aparate.
Identificarea locurilor de parcare care impun astfel de parcometre.
Angajarea agentilor care sa identifice turismele care nu au platit taxa si sa intocmeasca procese verbale de imputare a sumei pentru parcare fara plata.
Implementarea sistemului de comunicatie care sa faca legatura intre parcometru si terminalul care inregistreaza gradul de ocupare si incasarile.
Acces automatizat și controlat în spațiul urban, cu beneficii financiare și de optimizare a fluxului auto;
Modalități de plată moderne integrate pentru achitarea taxei de parcare;
Costuri operaționale reduse și gestiune exactă a resurselor și a timpilor de staționare;
Posibilitatea de monitorizare în timp real a activității sistemului și a locurilor disponibile;
Emiterea de rapoarte pe intervale de timp selectabile pentru estimări și optimizări;
Acces la servicii de consiliere, implementare, mentenanță, service, suport.
Beneficii financiare sigure și constante:
Pentru parcările publice, beneficiile aduse la buget prin implementarea unui sistem de parcare automatizat sunt consistente;
Încasări în numerar care generează un cash flow rapid;
Posibilitatea de monitorizare în timp real a încasărilor;
Posibilitatea de estimare a veniturilor viitoare și elaborarea de strategii de marketing prin prelucrarea datelor statistice.
Setarea funcționalităților optime pentru nevoile fiecărui proiect:
sistemul este modular, adaptat oricăror cerințe de dimensiune a parcării;
integrarea opțională a sistemelor de afișare la distanță a parcărilor și numărului de locuri disponibile pentru a facilita identificarea celei mai apropiate parcări;
spații rezervate pentru vizitatori și turiști;
monitorizare și control centralizat;
posibilitatea efectuării întreținerii și mentenanței de la distanță;
sistem de monitorizare prin rapoarte, analize și statistici utile;
controlul centralizat al rețelei de parcări, la nivel de oraș.
Fluidizarea circulatiei;
Eliminarea ambuteiajelor in zonele dens circulate;
Disciplinizarea participantilor la trafic prin parcarea NUMAI in locuri bine stabilite.
Incasari la Bugetul Consolidat al PMB atat din parcometre cat si din procesele verbale intocmite indisciplinatilor la trafic.
Angajarea tinerilor care doresc un job serios si motivant.


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

150.000 euro