Fișa de Proiect

" Zero bordura la trecerile de pietoni "

Nota Comisiei

In locatii pretabile , pe care sa se intervina pentru coborarea bordurilor in zona trecerilor de pietoni , pentru asigurarea unei circulatii libere , sigure si fluente pentru toti participantii la trafic .
In limita bugetului maxim alocat prin regulamentul campaniei.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Zero bordura la trecerile de pietoni
Infrastructură : Zone pietonale, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale
La strazile si bulevardele administrate de primarie
3-6 luni
Pietonii, persoanele cu dezabilitati , persoanele in varsta , persoanele cu copii mici ,persoane care se deplaseaza cu dispoztive sau trotinete electrice sau normale etc


Iniţiatorul proiectului
Bota
Calin


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Din evaluarea catorva strazi si bulevarde administrate de primarie am observat ca in zona TRECERILOR de pietoni, in aproximativ 20-50% din cazuri (proportia difera de la strada la strada ) exista diferente de nivel intre strada si trotuar intre 2 si 20cm.
Aceste diferente creaza dificultati la trecerea persoanelor ,,vulnerabile,, si nu numai, cu sau fara dispozitivele care le folosesc. (carucioare pentru persoane cu dezabilitati sau pt copii, trotinete pt. adulti etc)

Obiectivul este de a modifica aceste zone astfel incat trecerea intre strada si trotuar sa fie ZERO (sa se reconstruiasca local zona astfel incat trecerea intre trotuar si strada sa fie realizata printr-o panta lina ce va permite accesul facil )

Bugetul alocat nu va ajunge pentru toate trecerile care intra in administrarea primariei , dar pentru inceput se poate alege in pachet de strazi si bulevarde care sa consume suma disponibila si ulterior planificarea celorlalte in anii urmatori
Persoane cu copii mici, persoane cu dezabilitati, persoane in varsta,persoane care se deplaseaza cu dispozitive, trotinete normale sau electrice ce nu au acces pe carosabil etc
INVENTARIEREA si evaluarea TRECERILOR de pietoni (marcate sau nemarcate ) care exista de-a lungul si la intersectiiile uneia sau a mai mult or strazi si bulevardel administrate de primarie . (In functie de bugetul total)
IDENTIFICAREA TRECERILOR cu probleme,respectiv unde exista diferente de nivel intre trotuar si strada
Realizarea PROIECTULUI de modificare acolo unde e cazul (unele zone vor necesita interventii mai ample, altele mai mici)
Obtinerea autorizatiilor de constructie
Alegerea constructorului prin licitatie sau cu mijloacele propri .
Realizarea lucrarilor de modificare .
Imbunatatirea ACCESIBILITATIi pietonilor pe strazile si/sau bulevardele Bucurestiului
Imbunatatirea ACCESIBILITATIi pietonilor pe strazile si/sau bulevardele Bucurestiului , mai ales in zona trecerilor de pietoni


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

200000 euro