Fișa de Proiect

" Vouchere pentru RMN "

Nota Comisiei

Sub rezerva stabilirii criteriilor sociale si de diagnostic oncologic pentru acordarea voucherelor.
In limita bugetului maxim prevazut in regulamentul campaniei .

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Vouchere pentru RMN
Sănătate
Bucuresti
1 an
Orice cetatean domiciliat in Bucuresti


Iniţiatorul proiectului
Eftimie
Cornel


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Decontarea cheltuielilor cu investigatii medicale tip RMN, in limita a 150 euro/persoana pentru un numar de 1333 de bucuresteni.
Orice bucurestean care ar trebui sa astepte in jur de 6 luni de zile pana cand sa i se poata face o astfel de analiza decontata de CASMB.
a. Desemnarea unei Directii care sa se ocupe cu aceste vouchere. Aceasta directie trebuie sa aiba program de lucru cu publicul minim 2 zile/saptamana cu minim 2 ore/zi pentru preluarea cererilor.
b. Conceperea unui formular (cerere) care sa fie completat de solicitanti pentru acordarea voucherelor si inca unul pentru decontare.
c. Directia trebuie sa preia cererile pentru vouchere insotite de o copie dupa trimiterea de la medic pentru investigatii RMN si sa emita pe loc un voucher. Voucherul sa fie nominal si valabil 30 de zile. (Scopul voucherului este asigurarea ca sunt fonduri pentru decontare. Valabilitatea asigura ca doar cine are nevoie ia voucher)
d. Aceasta Directie trebuie sa preia cererile de decontare insotite de voucher, factura si chitanta/bon fiscal.
e. Plata catre solicitanti sa se faca prin casierie sau intr-un cont bancar in maxim 30 de zile de la solicitare.
f. Promovarea actiunii
In Bucuresti sunt foarte multi solicitanti de investigatii RMN dar fondurile CASMB pentru RMN-uri nu sunt mereu suficiente. Astfel, multi bolnavi trebuie sa astepte uneori chiar si pana la 6 luni de zile pentru a putea efectua un RMN. De multe ori sunt cazuri urgente dar lipsa fondurilor CASMB ii obliga pe cei nevoiasi fie sa amane investigatiilor, fie sa nu le mai faca deloc.

Sa nu uitam ca dreptul la Sanatate e un drept fundamental in Romania iar Primaria Municipiului Bucuresti trebuie sa aiba si ea grija de cetatenii Bucurestiului.
1333 de bucuresteni vor fi beneficiat de analize RMN


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

199950 euro