Fișa de Proiect

" mai multe locuri de parcare, in tot Bucurestiul ! "

Nota Comisiei

Ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar , fac obiectul initierii unor hotarari ale consiliilor locale ale sectoareleor 1-6, concomitent cu informarea populatiei. Legislatia la nivel national permite autoritatilor locale, in speta Sectoarelor 1-6 sa efectueze serviciul de ridicari.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

mai multe locuri de parcare, in tot Bucurestiul !
Infrastructură : Zone pietonale, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale
toate sectoarele din Bucuresti
aprox.6 luni- 1 an
cei care circula prin Bucuresti cu autoturisme


Iniţiatorul proiectului
Stoica
Mariana


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Problema: Toata lumea stie cat de greu se gaseste un loc de parcare in Bucuresti! Eu sunt conducator auto incepator, de multe ori nu plec cu autoturismul personal pentru ca este un mare stres sa caut loc si sa parchez masina in zona in care am treaba. La iarna cand se vor crea munti de zapada va fi si mai complicat!
Obiectiv general: Crearea de locuri de parcare in toate sectoatele din Bucuresti (similar se poate proceda si in celelalte orase mari din Romania).
Domeniul in care se inscrie proiectul: infrastructura rutiera
Localizare: in toate sectoarele Bucurestiului
conducatorii auto
PMB sa inceapa o campanie mass media de ridicare a autoturismelor abandonate si a celor care au pe ele anuntul "de vanzare" peste tot in Bucuresti, cu ajutorul locuitorilor acestui oras. Sunt foarte multe autoturisme abandonate, se vede dupa cum arata acestea (murdare, unele chiar fara numar de inmatriculare) si mai ales dupa cauciucurile dezumflate. Nu doar la periferie sau prin zona targului de masini Vitan (acestea de la Vitan de regula au anuntul cu "de vanzare") ci si in zonele centrale si ultracentrale. Cetatenii vad masina, ii fac poze (obligatoriu numarul de inmatriculare) si le trimit pe siteul PMB- impreuna cu adresa (strada, numar si cateva repere- o firma, institutie etc. aflata in apropiere). PMB identifica proprietarul masinii/ masinilor si il anunta ca trebuie sa elibereze spatiul public in termen de, sa zicem max.2 saptamani. Daca nu, masina va fi ridicata pe platforma si dusa la casat.
Pentru ca cetatenii sa fie motivati, PMB ar putea sa le ofere:
1.Parcare gratuita in parcarile publice din oras- pentru fiecare masina semnalata si ridicata pe platforma- voucher cu o zi de acces gratuit in orice parcare publica/ voucherul poate avea valabilitate de 6 luni sau un an de la data emiterii (emiterea se face imediat ce un autoturism a fost dus la casat)
2.Pentru cetatenii care nu detin si nu folosesc autoturismul ca mijloc de deplasare prin Bucuresti (in special pensionarii pot fi de mare ajutor in aceasta campanie!), primaria sa le ofere diverse gratuitati, care sa vina in intampinarea nevoilor acestora
Crearea de locuri libere pentru parcarea automobilelor.
Fluidizarea traficului, scade nivelul de stress al conducatorilor auto, nu mai pierd foarte mult timp pana gasesc un loc liber de parcare (daca il gasesc!), se evita intarzierile, eventualele accidente, scade numarul masinilor parcate neregulamentar (din lipsa de locuri de parcare).


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

Raportat la beneficiile aduse, costul este foarte mic, aproape zero. Cel mai bine il estimeaza PMB. Astept si eu cu nerabdare un cost estimativ si feed-backul Dvs.