Fișa de Proiect

" Modernizare sigla Bucuresti la intrarile in oras (totem litere volumetrice) "

Nota Comisiei

La cele zece intrari in Municipiul Bucuresti.
In limita bugetului maxim alocat prin regulamentul campaniei .

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Modernizare sigla Bucuresti la intrarile in oras (totem litere volumetrice)
Amenjare/Reabilitare spatii publice: ex: mobilier urban, etc
Sos Bucuresti-Ploiesti Nr. 145 (DN1)
2 luni
Bucurestenii si vizitatorii orasului romani sau straini


Iniţiatorul proiectului
Niculescu
Gheorghe


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Proiectul isi propune promovarea Bucurestiului intr-un mod modern si elegant vizibil inca de la intrarea in oras pe cea mai importanta artera si singura de la Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni. In momentul de fata exista un logo B U C U R E S T I aflat in stadiu avansat de degradare, cu sistemul luminos nefunctional de peste 20 de ani de zile, in care s-au instalat cuiburi de pasari. Acesta nu face cinste orasului Bucuresti si trebuie inlocuit de urgenta.
Bucurestenii si vizitatorii romani si straini
Pe aceeasi locatie se va amplasa un totem modern alcatuit din litere volumetrice mari iluminate cu LED, avand ca design noul logo aprobat de PMB in 2017. Prin aprinderea succesiva si in mai multe culori (rosu, galben si albastru) se vor pune in evidenta elementele definitorii ale noului logo (Arcul de Triumf, Palatul CEC, Ateneul și Arena Națională) si caracterul national prezent in drapelul Romaniei. Langa acesta se poate integra un panou cu led-uri unde va fi scris "Bun venit in Bucuresti, capitala Romaniei!" in cel putin 30 de limbi internationale (engleza, franceza, germana, spaniola, italiana, portugheza, rusa, ucraineana, bulgara, maghiara, poloneza, ceha, slovaca, slovena, turca, greaca, sarba, croata, albaneza, olandeza, suedeza, daneza, norvegiana, finlandenza, japoneza, chineza, araba, hindi, etc.
Proiectul se justifica prin lipsa unei identitati vizuale pe principala cale de acces in capitala Romaniei. Logo-ul vechi este nefunctional de peste 20 de ani de zile. in 2018 urmeaza sa aniversam Centenarul Marii Uniri si este necesara o noua imagine moderna si unitara a capitalei. Se elimina confunzia intre Bucuresti si Budapesta.
Prin acest proiect se imbunatateste imaginea orasului Bucuresti si identitatea acestuia ca si capitala Romaniei. Integrarea mesajului " Bun venit in Bucuresti, capitala Romaniei! " scris in foarte multe limbi de circulatie internationala dovedeste deschiderea Romaniei la valorile internationale si transmite cel mai frumos mesaj intr-un format familiar oricarui vizitator.

Acest proiect pilot se poate realiza si in alte zone ale orasului cum ar fi Piata Constitutiei din fata Palatului Parlamentului devenind un punct de atractie pe care vizitatorii il folosesc pentru a se fotografia si trimite prietenilor fotografii din Bucuresti.

De asemenea acest totem se poate amplasa si pe celelalte intrari in Bucuresti (exemplu de pe autostrada A1, A2, A3, DN5, etc)


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

20 000 euro