Fișa de Proiect

" Amplasare unor stâlpi ornamentali cu denumirea străzilor in Centru Istoric cu posibilitate de extindere in viitor si in alte zone pretabile, zone centrale din București sau marile parcuri "

Nota Comisiei

In locatii pretabile stabilite de Municipalitate. (ex . zone centrale, marile bulevarde)
In limita bugetului maxim alocat prin regulamentul campaniei.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Amplasare unor stâlpi ornamentali cu denumirea străzilor in Centru Istoric cu posibilitate de extindere in viitor si in alte zone pretabile, zone centrale din București sau marile parcuri
Amenjare/Reabilitare spatii publice: ex: mobilier urban, etc
Centru istoric municipiul Bucuresti
6 luni
Turiștii, locuitorii municipiului București


Iniţiatorul proiectului
Rusu
Ioan George


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Centrul Istoric din Bucuresti este vizitat de foarte mulți turiști , dar si de localnici . In acest moment Ca sa te poti orienta ca si turist, trebuie sa ai un telefon Smart si acces la internet . Acesti stâlpi ar veni in ajutorul turiștilor oferind o mult mai buna orientare si totodata ar crea si o identitate a locului, contribuind la o deschidere mai mare a Bucureștiului fata de cei care vizitează zona . Astfel de stâlpi sunt montati pe toate străzile Vienei , Parisului, Madrid,etc. Modelul stâlpilor ar putea fi : cu indicatoare tip Săgeata inscripționate cu denumirea străzii . Pentru început proupun acest proiect pilot pentru Centrul Istoric, cu posibilitate de extindere in viitorul apropiat in zone centrale: ex marile bulevarde si parcuri aflate in administrarea Primăriei , asa cum acești stâlpi ornamentali sunt instalați in toate țările europene civilizate . mai mult de atat si in România , unele municipalități au demarat un program asemanator : exemplu Iași, Sibiu .
Proiectul se înscrie in domeniul : amenajeze / reabilitare spații publice
Zona de implementare Centrul Istoric .
Turiștii, locuitorii capitalei
- stabilirea punctelor din centrul istoric unde vor fi montati stâlpii ornamentali cu indicatoare de străzi
- Desfășurarea unei licitații pentru achiziția stâlpilor
- montarea stâlpilor
Pe lângă utilitatea practica achiziționarea stâlpilor ornamentali cu indicatori de denumire străzi va aduce un plus de Civilizație si urbanitate BUcurestiului . Aceste bunuri au o utilitate informativa si ornamentala si contribuie totodata si la deschiderea tot mai accentuată a orașului nostru fata de turiști. Oferim o mai mare vizibilitate Centrului istoric. In funcție de cum dorește Primăria acest proiect poate fi implementat fie Pentru început ca proiect pilot in Centrul Istoric sau se poate extinde si in zonele centrale din Bucuresti si parcuri.
Identitate urbană , o mai buna orientare a turiștilor, un plus de Civilizație


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

30.000 EUR zona Centru Istoric , daca se dorește ca proiectul sa fie extins in zona centrală ar putea depăși 70. 000 EUR