Fișa de Proiect

" Intrenet WI FI in mijloacele de transport in comun "

Nota Comisiei

Propunerea de proiect se regaseste in Planul de Mobilitate PMUD sectiunea ITS. Finantarea este asigurata prin fonduri europene.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Intrenet WI FI in mijloacele de transport in comun
Smart City, respectiv Oraş Digital
in mijloacele de transport in comun ale RATB
6 luni
locuitorii municipiului bucuresti, turistii


Iniţiatorul proiectului
Carmen
Popescu


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

A.Bucurestiul in mometul de fata este in urma unor orase din tara in ceea ce priveste conectivitatea . Prin navigarea pe internet se pot gasi informaţii, adrese utile, locuri de vizitat, obiective turistice sau informatii referitoare la destinaţa finala a călătoriei.
B Cresterea accesului la informatie in timp real.
Oferirea posibilitatatii oricărui călător ce are la dispoziţie un telefon inteligent sau o tabletă să se conecteze la internet gratuit , ofera turistilor posibilitatea de a afla informatii in timp util referitoare la obiectivele turistice, etc .
C. Smart City
D. In toate mijloacele de transport RATB ce au statii catre obiective turistice, teatre, institutii de invatamant in limita bugetului de 200.000 eur , cu posibilitate de extindere dupa acest proiect pilot.
locuitorii Municipiului Bucuresti,cu precadere tinerii , turistii
achizitionarea de echipamente: router, antenă, convertor, configurarea acestora şi serviciul de internet.
Nevoia de comunicare tot mai acută, în spaţiul virtual, fac din asigurarea conectivităţii prin Internet o preocupare subsecventă pe măsură atat pentru tineri , turisti cat si pentru marea majoritate a comunitatii . Prin implementarea acestei propuneri de proiect se ofera o mai multă libertate de mişcare, printr-o conexiune continuă, gratuită.
Conectivitate, pasi catre implementara conceptului de Smart City.


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

200.000 eur