Fișa de Proiect

" Suplimentare tramvai linia 16 si imbunatatirea conditiilor de desfasurare a calatoriei pe aceasta linie "

Nota Comisiei

Propunerea reprezinta o activitate curenta a RATB. In masura in care parcul circulant permite suplimentarea numarului de tramvaie se va realiza acest lucru.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Suplimentare tramvai linia 16 si imbunatatirea conditiilor de desfasurare a calatoriei pe aceasta linie
Mobilitate, accesibilitate, siguranţa circulaţiei
Bucuresti, linie tramvai 16
6 luni
Cetatenii


Iniţiatorul proiectului
Sandu
Irina-Cornelia


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Tramvaiul 16 are o frecventa de circulatie de aproximativ 15-20 minute.
Avand in vedere faptul ca, pe aceasta ruta, care are legatura directa si statie la Universitatea Tehnica de Constructii si caminele studentesti( ASE, Constructii-zona B-dul Lacul Tei), circula atat studenti cat si un numar mare de cetateni, atat din zona sus-mentionata, cat si din zona Pipera, (extrem de mult tranzitate), ceea ce conduce la o supraaglomerare a liniei tramvaiului 16, si dat fiind gradul mare de disconfort, creat de multi ani, pe aceasta ruta, propun urmatoarele:
- suplimentarea liniei tramvaiului 16, astfel incat limita timpului de asteptare sa se reduca, de la intervalul de aproximativ de 15-20 de minute, la un interval de 5-10 minute, care sa fie respectat. Mentionez faptul ca, informatiile oficiale de pe site-ul RATB-ului, nu corespund cu situatia din teren;
- in legatura cu amenajarea si imbunatatirea conditiilor de calatorie din tramvaiul 16, va rugam sa luati masuri, respectiv sa aprobati dispunerea masurilor necesare pentru suplimentarea programelor de igienizare, atat la interiorul, cat si la exteriorul acestor vehicule;
- repararea sau inlocuirea scaunelor, acolo unde este cazul.
Studentii si cetatenii care tranziteaza zona
Demararea procedurilor pentru suplimentarea tramvaielor si demararea procedurilor de achizitii pentru amenajarea acestora, conform specificatiilor de mai sus.
Pentru ducerea la indeplinire a obiectivelor propuse, mijloacele de transport care circula in aceasta zona, ar trebui sa asigure preluarea, in conditii decente, a fluxului de calatori.
Imbunatatirea conditiilor pentru calatorii care circula pe ruta tramvaiului 16.


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

Incadrarea in valoarea bugetata estimata a proiectului de catre specialistii RATB.