Fișa de Proiect

" Fotbal fara geamuri sparte! "

Nota Comisiei

Propunerea nu intra in aria de competenta a Municipalitatii. Conform Regulamentului se transmite spre analiza Primariei Sector 4.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Fotbal fara geamuri sparte!
Spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii
scolile gimnaziale din sectorul 4 al capitalei
implementarea proiectului in aproximativ o luna
copii prescolari, scolari, tineri


Iniţiatorul proiectului
Zahiu
Vlad


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Proiectul are ca scop incurajarea copiilor/elevilor/tinerilor sa faca miscare, sa practice sporturi cu mingea (baschet, fotbal, handbal) prin oferirea unui spatiu adecvat pentru practicarea jocurilor cu mingea .
copii prescolari, elevi, tineri din sectorul 4
1. Permiterea accesului copiilor/ tinerilor pe terenurile de sport din curtea scolilor din sectorul 4 pentru a practica jocuri cu mingea, in weekenduri si in perioadele de vacanta.
2. Angajarea suplimentara de portari pentru supraveghere.
3. Montarea unei camere de supraveghere a terenurilor de sport din curtea scolii daca nu exista deja.
4. Afisarea regulilor de utilizare a terenului de sport pe un panou:
- zilele si orele in care este permis accesul (de exemplu 8-12h si 18-20h in vacanta de vara si weekenduri aprilie, mai, iunie, septembrie; si 8-12h in weekendurile din lunile celelate cand se intuneca devreme).
- Interzicerea accesului cu alimente, tigari, bauturi alcoolice.
- Interzicerea fumatului
- Interzicerea actelor de huliganism
- Interzicerea deteriorarii panourilor de baschet/portii de fotbal/ gardului
- Pastrarea curateniei
- Interzicerea accesului cu animale de companie
- Specificarea amenzilor care se aplica in cazul nerespectarii regulilor mai sus mentionate.
5. Se va da dreptul portarilor angajati ai scolii sa sanctioneze copii care nu respecta regulile de utilizare a terenului de sport sau sa anunte politia locala care va aplica sanctiunile conform legii.
6. Alocarea unor fonduri pentru intretinerea terenurilor de sport din curtea scolii pe termen lung.
Lipseste un spatiu adecvat de joaca cu mingea pentru copii. Toate spatiile de joaca dintre blocuri din sectorul 4 (si nu doar in acest sector) sunt amenajate pentru leagane, tobogne, iar joaca cu mingea a copiilor mai mari deranjeaza pe adultii insotitori si pe copiii mai mici; se intampla frecvent accidente (copii mici/ varstnici loviti cu mingea). Nici pe strada nu se poate bate mingea din cauza riscului de a fi calcati de masini sau de a deteriora masinile parcate. Putini copii pot merge in sali de sport contra-cost pentru a juca footbal.
1. Oferirea unui spatiu adecvat jocului cu mingea va incuraja copiii si tinerii sa practice sport. Vom creste astfel sansele sa avem copii/tineri sanatosi.
2. Se va reduce riscul de accidente, atat in ceea ce priveste accidentele rutiere determinate de copiii care sar in strada pe neasteptate ca sa-si recupereze mingea sau care se joaca cu mingea pe strazi laturalnice, cat si accidentele din locurile de joaca pentru copii (accidentarea altor copii sau varstnici cu mingea).
3. Nu se vor mai deteriora masini in parcari ca urmare a jocului cu mingea si nici nu se vor mai sparge geamuri cu mingea de fotbal.
4. Daca rezultatele proiectului in sectorul 4 vor fi satisfacatoare, acest proiect ar putea fi implementat ulterior si in celelalte sectoare ale capitalei.


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

100.000