Fișa de Proiect

" Spatiu verde cu locuri de joaca si recreere "

Nota Comisiei

Proiectul nu indeplineste criteriile de eligibilitate conform regulamentului campaniei cap. 1 art.3.
Terenurile fostelor Sere Ghencea nu se afla in administrarea Municipiului Bucuresti. Sectiuni din aceste terenuri sunt notificate cf Legii 18/1991.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Spatiu verde cu locuri de joaca si recreere
Spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii
Sectorul 6 terenuriel abandonate ale fostei Intreprinderi Sere Bucuresti ( prelungirea Ghencea)
1 an intocmire proiect si doasar obtinere fonduri europene+ 1 an executie.
populatia din zona Prelungirea Ghencea si strazile adiacente, Bdul Timisoara si localitatile Domnesti si Bragadiru.


Iniţiatorul proiectului
ANGHERU
SABIN


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Pentru a suplini aceasta lipsa de preocupare a dezvoltatorilor, care in goana lor dupa bani, transforma totul in blocuri si parcari, ignorand aproape total vegetatia din jurul locuintelor si in perspectiva dezvoltarii explozive a zonei dupa darea in folosinta a pasajului de la Domnesti peste centura, va propun transformarea spatiului abandonat de pe locul fostei Intreprinderi de Sere Bucuresti, intr-o zona verde, dotata cu spatii de recreere pentru tineri, si varstnici, locuri de joaca pentru copii si spatii destinate activitatilor culturale si sportive (o scena in aer liber, pista de biciclete, terenuri de sport,etc) in limita spatiului disponibil.
Proiectul se adreseaza populatiei din zona Prelungirea Ghencea, mai ales segmentul cuprins intre Valea Oltului si Bariera Domnesti cu strazile adiacente, Bdul Timisoara cu segmentul cuprins intre strada Valea Cascadelor si capatul dinspre centura, populatiei din localitatile Domnesti si Bragadiru invecinata cu Prelungirea Ghencea, toate aceste zone avand un potential urias de dezvoltare urbana in viitorul apropiat.
1. identificarea proprietarului terenului (probabil Primaria Municipiului Bucuresti)
2. incetarea oricaror actiuni de parcelare si vanzare a terenului catre dezvoltatori care ar putea diminua suprafata acestuia.
3. studiu de fezabilitate
4. intocmire proiect de executie si documente pentru fonduri europene
5. alocarea fondurilor (consider ca suma de 200,000 Euro este suficienta pentru ca proiectul sa se califice la obtinerea fondurilor europene)
6. procedura de licitatie pentru executie.
7. executia.
Zona Prelungirea Ghencea si imprejurimile (Domnesti, Bragadiru) sunt de mult timp in vizorul dezvoltatorilor imobiliari, care in ultimii ani au marit considerabil ritmul constructiilor de ansambluri rezidentiale. In consecinta, in zona s-au mutat si continua sa se mute, in special familii tinere cu copii, care au foarte mare nevoie de un spatiu verde, avand in vedere ca traficul in zona este infernal si cel mai apropiat spatiu de joaca este Parcul Moghioros. Acesta se afla la aproximativ 15-20 minute de mers cu transportul in comun, in conditiile traficului actual. In plus, lipsa unor constangeri legale, permit dezvoltatorilor imobiliari sa construiasca spatii de locuit lipsite aproape total de orice spatiu verde si mai ales de arbori, fapt care duce incet, incet la transformarea zonei intr-o aglomerare de spatii betonate, aride si neprietenoase. Este vital ca aceasta lucrare sa fie demarata cat mai curand posibil, pentru ca terenul se afla deja in vizorul rechinilor imobiliari, ratarea acestei ocazii, anuland practic orice sansa pentru ca acesta zona sa mai beneficeze vreodata de un parc.
Parcul va constitui gura de oxigen si spatiul de recreere absolut necesare locuitorilor din zonele mai sus amintite si va prelua o parte importanta din utilizatorii Parcului Moghioros. Crearea acestui obiectiv edilitar intr-o zona noua aflata in plina dezvoltare, va constitui solutia salvatoare pentru miile de familii de tineri care au nevoie disperata de un loc de joaca si de recrere pentru copiii lor.


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

200 000 Euro plus fonduri europene accesate de Primaria municipiului Bucuresti.