Fișa de Proiect

" Decongestionare trafic pasaj Baneasa "

Nota Comisiei

Proiectul nu indeplineste criteriile de eligibilitate conform cap. 1 art 3 din regulamentul de desfasurare al campaniei. Proiectul propus nu intra in aria de competenta a Municipalitatii, zona fiind in administrarea CNAIR.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Decongestionare trafic pasaj Baneasa
Infrastructură : Zone pietonale, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale
Pasaj Baneasa/Soseaua Bucuresti-Ploiesti/Sector 1
60 zile
Toti participantii la trafic


Iniţiatorul proiectului
SABO
BOGDAN


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Scopul proiectului este decongestionarea traficului la intrarea in pasajul Baneasa dinspre orasul Otopeni la ore de varf si nu numai.
Obiectivul proiectului este fluidizarea traficului prin incadrarea din timp pe banda din dreapta a celor care doresc sa intre in intersectia BD.Aerogarii / BD. Ion Ionescu de la Brad, astfel lasand libere cele doua benzi ale pasajului in permanenta.
Domeniul proiectului este infrastructura rutiera.
Localizare: intrarea in pasajul Baneasa dinspre orasul Otopeni.
Toti participantii la traficul din Bucuresti.
1. Ingustarea trotuarului de pe margine (sensul de intrare in pasaj dinspre orasul Otopeni) pe o portiune suplimentara de 200-300 metri astfel incat sa permita incadrarea a doua randuri de autovehicule pentru a urma drumul catre Bd. Aerogarii / Bd. Ion Ionescu de la Brad. Aceasta actiune necesita si mutarea a trei stalpi de electricitate.
2. Introducerea separatoarelor de sens intre banda 1 si banda 2 de mers a Soselei Bucuresti - Ploiesti cu minim 300 metri de a intra in pasaj.
3. Introducerea semnalelor luminoase pentru preselectia benzilor de mers pentru directia inainte sau la dreapta.
Proiectul se justifica deoarece am constatat ca in orele de varf, participantii la trafic nu se incadreaza din timp pentru a intra in intersectia cu Bd. Aerogarii / Bd. Ion Ionescu de la Brad, blocand astfel prima banda de mers a pasajului sau a doua banda de mers a Soselei Bucuresti - Ploiesti. Astfel se creaza disconfort in trafic si se ingreuneaza traficul spre Casa Presei Libere/ centrul orasului.
Rezultatul proiectului este eliberarea primei benzi de mers din pasajul Baneasa (sensul Otopeni - Bucuresti) la ore de varf si o fluidizare a traficului din nordul orasului.


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

200000