Fișa de Proiect

" Reabilitare Baza Sportiva Ciresarii (Parcul Copilului) "

Nota Comisiei

Proiectul nu indeplineste criteriile de eligibilitate , conform regulamentului campaniei cap1. art.3.
Conform evidentelor detinute de Municipalitate, baza sportiva Ciresarii este proprietatea Statului Roman , fiind administrate de Ministerului Educatiei Nationale.

I. INFORMATII GENERALE DESPRE PROIECT

Reabilitare Baza Sportiva Ciresarii (Parcul Copilului)
Spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii
Sectorul 1 intre Bulevardul Ion mihalache si Calea Grivita
5 luni
Toti bucurestenii dar cu precadere cetatenii cartierelor Domenii, Grivita, Chibrit


Iniţiatorul proiectului
Niculescu
Anisoara


II. DESCRIEREA PROIECTULUI

Proiectul isi propune sa redea bucurestenilor un spatiu verde de relaxare si educatie cunoscut de peste 40 de ani. Parcul Ciresarii (fostul Parcul Copilului) a stat inchis de peste 15 ani de zile perioada in care s-a degradat si nu a beneficiat de nicio intretinere. Este timpul pentru o reabilitare ampla pastrand frumuseatea si armonia zonei.
Parcul Ciresarii se afla in stadiu avansat de degradare. Acesta nu a beneficiat de nicio reabilitare majora in ultimii 25 de ani. Acum nu mai exista alei, banci, oglinzile din vremea copilariei, vagonul de tren si multe alte elemente de interes care ii dadeau acel farmec aparte.

Grupurile tinta il reprezinta familiile cu copii care locuiesc in zona cartierelor Domenii, Grivita si Chibrit.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta redarea cetatenilor din Sectorul 1 al spatiului verde si atragerea copiilor si tinerilor pentru petrecerea timpului in aer liber. Parcul se afla intre Bd. Ion Mihalache si Calea Grivitei.
Proiectul are in vedere modernizarea retelelor de utilitati (iluminat public, curent electric, gaze, apa si canalizare) a spatiilor verzi prin toaletarea copacilor, refacerea aleilor si a mobilierului urban, a gardului de protectie, a spatiilor de joaca si a terenurilor de sport.

Fazele principale includ proiectarea retelelor de utilitati, a ansamblului peisagistic care sa imbine armonios elementele de mobilier urban cu arhitectura zonei de case invecinate respectand normele de siguranta.

Va propun ca parcul sa include zone tematice care sa sporeasca interesul copiilor in functie de categoria de varsta pornind cu prescolari si terminand cu ciclul liceal. Parcul sa-si recapete stralucirea de altadata prin refacerea zonelor de oglinzi convexe/concave care deformau imaginea, utilizarea unui vagon de tren transformat in sala de cercuri tematice, crearea unei mici zone cu informatii din stiinta cu aplicatii practice. Propun sa se refaca "uriasii" din poveste cu actualizarile de rigoare.

Parcul va fi pazit 24 din 24 si va fi inchis intre orele 22:00 - 6:00 pentru a evita actele de vandalism.


-
In zona cartierelor Domenii, Grivita si Chibrit nu exista un alt parc. A crescut numarul de familii tinere cu copii. In aceasta zona in locul fabricilor s-au dezvoltat cartere rezidentiale care au redus spatiul verde. Lipsa investitiilor din ultimii 25 de ani impune o reabilitare ampla a parcului Ciresarii pentru mentinerea sigurantei si confortului cetatenilor.
Prin lucrarile de reabilitare realizate s-a redat bucurestenilor un parc frumos ce aduce un echilibru intre relaxare, practicarea sporturilor si educare.


III. BUGETUL ESTIMATIV AL PROIECTULUI

200 000 Euro inclusiv TVA